kinderen

Algemene muzikale vorming  

Door middel van muzikale verhalen wordt, al improviserend muziek spelenderwijs aangeboden. In 12 lessen leert uw kind op verschillende instrumenten spelen.

Behalve dat veel wordt gezongen maken kinderen kennis met de grotere instrumenten zoals de piano, gitaar, drum, blokfluit en dwarsfluit. Bij deze instrumenten gaat de aandacht uit naar het ervaren van de klank en ritme.

Daarna kan uw kind kiezen welk instrument hij of zij wil gaan spelen, deze cursus helpt met het maken van deze keuze.

Door drama, beweging en spel toe te voegen aan de les leert uw kind op een ongedwongen manier zijn/haar lichaam ritmisch in te zetten, dynamiek te ervaren en liedjes te spelen.
De verhalen ontstaan door samen op muzikaal avontuur te gaan en het kind de ruimte te geven om op eigen tempo en eigen initiatief dit avontuur vorm te geven. Plezier en enthousiasme is hierbij het belangrijkste doel en een mooie basis om een keuze te maken welk instrument uw kind wil gaan spelen.

De cursus kan individueel, als duo of trio aangevraagd worden.
Lesduur 45 minuten meer info zie tabblad inschrijven / tarieven

De lessen worden gegeven door Inger Langeveld, muziekpedagoge en muziektherapeute.

Drums

Als je graag wilt leren drummen op een leuke en goede manier, dan zit je hier helemaal goed! Begin je net? Dan leer je eerst de basis, daarna kan je al snel meespelen op de muziek die jij leuk vind! Ben je al langer bezig en wil je je techniek bijschaven of nog dieper de muziek induiken, ook dan zullen wij je met alle plezier willen helpen.Hou je van Pop, Rock,Blues of van Jazz, Fusion,Latin…..etc. Er is altijd wel een leraar bij Muziekschool aan de Kade die jou kan helpen!

 

Zang

Voor de ontwikkeling van het (muzikale) gehoor, is het voor kinderen goed om samen te zingen met andere vocalen. Zij richten zich dan op het zingen en leren naar elkaar luisteren. Ook werkt het goed bij kinderen om groepsgewijs te werken aan stemvorming. Bij zingen is het (eigen) lijf tenslotte het instrument en worden er oefeningen zoals voor ademsteun/ klank maken/ houding aangeboden. Om te voorkomen dat dit blokkerend werkt doen we dit in spelvorm en in de groep zodat de aandacht gericht wordt op het spel en zo spelenderwijs vaardigheden kunnen worden aangeleerd. Veel ouders vinden dat het goed om je kind(eren) met muziek en instrumenten op te voeden. Het is goed voor de ontwikkeling en het vergroot de (belevings) wereld aanzienlijk. Veel ouders willen hun kinderen met muziek in aanraking laten komen, zeker nu in een tijd dat muzikale vorming op de basisschool in de praktijk verdwenen is.   Wij streven er naar de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de muzikale ontwikkeling van hun kind. Je kan altijd beginnen met een basis instrument zoals bijv. piano, drums en gitaar. De vraag is dan  waar de grootste talenten liggen en de grootste voorkeur. Het ene kind voelt zich thuis een slaginstrument de ander met een toetsinstrument. Een kwestie van even uitzoeken. Wij geven hierin vrijblijvend advies.

Gitaar

Voor kinderen kan het begin op dit instrument best lastig zijn. Behalve dat het voor kinderhanden de grepen wat moeilijk zijn, kan je ook nog niet goed zien wat je handen doen.  Hier wordt met spel en fantasie op in gestoken. Wanneer de eerste fase eenmaal doorlopen is gaat er een wereld open en ontdekt het hoeveel ontelbare mogelijkheden dit instrument heeft.  De ontelbare mogelijkheden die het instrument te bieden heeft gebruiken we als ontdekkingsreis in de muziek.  Wij laten het kind vrij in het bepalen van de speelwijze; we zoeken die speelwijze die de voorkeur van het kind heeft en vullen van daar uit de muzikale koffer. Veel plezier met de  gitaarlessen!

 Groepszangles / Popkoor

Popkoor is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 of 12 t/m 14 jaar die graag zingen en het leuk vinden om samen op te treden.

Wat leer je:

Je gaat de mogelijkheden van je stem verkennen en leert hoe je deze op een goede manier kunt gebruiken. Hoe klink je mooi samen, of juist apart. Meerstemmig zingen, Engels of juist Nederlandstalig,bekende liedjes of juist nieuwe liedjes, een eigen liedje?! Ook talenten zoals rappen, tekst schrijven, dans, met eigen instrument meespelen, er is veel ruimte voor eigen inbreng.

De opbouw van de lessen is als volgt:

Warming up van de stem: inzingoefeningen / stemvorming.
Oefeningen t.b.v. concentratie/ luisteren/ zuiverheid/ dynamiek/ meerstemmigheid.
Opbouw van lied repertoire/ samenzang.

In de de lessen wordt ook aandacht besteedt aan beweging/ presentatie en microfoontechniek. Er wordt toegewerkt naar een echt optreden op het podium en naar een cd opname. (tegen meer prijs) Zo stimuleert deze workshop (muzikaal) talent. Het vertrouwd raken en het plezier van het zingen met elkaar staat echter voorop!

Muziek, spel & beweging

leeftijd: 4 t/m 6 jaar Muziek, spel en beweging, is een combinatie van muziek, zang, dans(expressie) en spel(drama). Ik gebruik ook elementen vanuit de yoga. Bij jonge kinderen horen muziek en beweging bij elkaar. Door gebruik te maken van verschillende disciplines wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de natuurlijke behoeften. In mijn lessen maak ik gebruik van muziekinstrumenten, bewegingsmateriaal, liedrepertoire en spelmateriaal. We gebruiken onze eigen stem, lijf en fantasie. Kortom we zingen, maken muziek, dansen en spelen, gebruiken al onze zintuigen en genieten van het plezier wat we hieraan beleven. Muziek, spel en beweging heeft ook positieve invloed op verschillende ontwikkelingsgebieden. Muziek maken en zingen verbindt en verhoogt de concentratie. Zingen reguleert de ademhaling en bevordert de taalontwikkeling. Beweging, dans en Yoga zijn goed voor de motorische ontwikkeling en bevorderen het lichaamsbewustzijn. Door het samenspel en de expressieve werkvormen, verkennen kinderen hun …… bijdrage emotionele en creatieve ontwikkeling. Al spelende vullen een muzikale koffer !!

Muziek, spel en beweging is mogelijk binnen instellingen zoals (speciaal) onderwijs, buurthuis of NSO, welzijnsinstellingen,of gezondheidszorg. Informeert u naar de mogelijkheden voor verschillende trajecten. zie tabblad aanmelden

 

Kidskoor

Kidskoor is voor kinderen in de basisschool leeftijd van 7 t/m 9 jaar die graag zingen en het leuk vinden om samen op te treden. Hoewel de nadruk ligt op het stemgebruik, zang, en liedrepertoire, zit deze workshop boordevol muziek , spel en beweging. Iedere les wordt in verhaalvorm aangeboden waarin er tijdens de workshop verschillende muzikale aspecten naar voren komen. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van kleine muziekinstrumentjes, bewegingsmateriaal en spelmateriaal. Verschillende ritmes, klanken en kleuren worden uitgeprobeerd. Door het aanbieden van een breed scala aan stijlen en sferen wordt de creativiteit geprikkeld wat belangrijk is bij het op gang brengen van de nieuwsgierigheid en het vullen van een muzikale koffer. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een presentatie. Er is ook de mogelijkheid voor een cd opname(meerprijs). Het vertrouwd raken en het plezier van het zingen met elkaar staat voorop!

 

Schoolband

Houd je van popmuziek, vind je het leuk om te zingen of te rappen? Bespeel je een instrument en zou je het te gek vinden om in een band te spelen? Vind je het ook nog leuk om samen op te treden, dan is een schoolband echt iets voor jou!

Wat leer je:

Zang

Je gaat de mogelijkheden van je stem verkennen en je leert hoe je deze op een goede manier kunt gebruiken.

Waar werken we aan?

  • stemvorming.
  • Oefeningen t.b.v. concentratie/ luisteren/ zuiverheid/ dynamiek/ meerstemmigheid.
  • Opbouw van lied repertoire/ samenzang.

In de loop van de lessen zal aandacht besteedt worden aan beweging/ presentatie, tekstbeleving en microfoontechniek. Bespeel je een instrument, dan maken we een mooie invulling die past bij de liedjes en je leert hoe je samenspeelt met andere muzikanten en zangers.

Liedjes: Engels of juist Nederlandstalig, bekende of juist nieuwe liedjes, een eigen liedje?!

Er is veel ruimte voor eigen inbreng!

Natuurlijk laten we ook veel van onszelf horen en pakken we iedere gelegenheid aan om een optreden weg te geven.