visie op muzieklessen

Onze visie is dat muzikaliteit universeel is en dat dit voor iedereen, jong en oud, rijk en arm, toegankelijk moet zijn. Wij zijn van mening dat muziekonderwijs een essentieel onderdeel moet uitmaken van de ontwikkeling bij kinderen. Hierbij hanteren wij een aantal principes; veilige omgeving, plezier in wat we doen en kwaliteit in wat wij leveren; m.a.w.:

compleet muziekonderwijs.

Veel ouders willen hun kinderen met muziek in aanraking laten komen. Het is goed voor de ontwikkeling en het vergroot de (belevings) wereld aanzienlijk.  Wij streven er naar de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de muzikale ontwikkeling van hun kind.  Kinderen kunnen altijd beginnen met een basis instrument zoals bijv. piano, drums en gitaar. De vraag is dan waar de grootste talenten liggen en de grootste voorkeur. Het ene kind voelt zich thuis een slaginstrument de ander met een toetsinstrument. Een kwestie van even uitzoeken. Wij geven hierin vrijblijvend advies.

Het is algemeen bekend dat hoe jonger je met het leren bespelen van een instrument begint, hoe gemakkelijker je er vooruitgang op boekt.  Maar van welke leeftijd je ook bent, je kunt bijna altijd beginnen en een niveau bereiken waarbij je leuk muziek kan maken, solo of in een gezelschap.

Zang

Voor de ontwikkeling van het (muzikale) gehoor, is het voor kinderen goed om samen te zingen met andere vocalen. Zij richten zich dan op het zingen en leren naar elkaar luisteren. Ook werkt het goed bij kinderen om groepsgewijs te werken aan stemvorming. Bij zingen is het (eigen) lijf tenslotte het instrument en worden er oefeningen zoals voor ademsteun/ klank maken/ houding aangeboden. Het in spelvorm aanbieden van oefeningen voorkomt het ontstaan van blokkades.

Gitaar

Voor kinderen kan het begin op dit instrument best lastig zijn. Behalve dat het voor kinderhanden de grepen wat moeilijk zijn, kan je ook nog niet goed zien wat je handen doen. Hier wordt met spel en fantasie op in gestoken. Wanneer de eerste fase eenmaal doorlopen is gaat er een wereld open en ontdekt het hoeveel ontelbare mogelijkheden dit instrument heeft. De ontelbare mogelijkheden die het instrument te bieden heeft gebruiken we als ontdekkingsreis in de muziek. Wij laten het kind vrij in het bepalen van de speelwijze; we zoeken die speelwijze die de voorkeur van het kind heeft en vullen van daar uit de muzikale koffer. Veel plezier met de gitaarlessen!